Trainingen

Informatie

Groepstrainingen

Calisthenics Nijmegen verzorgt elke week gratis clinics/groepslessen in samenwerking met de gemeente Nijmegen. Het doel van de clinics is om iedereen een idee te geven wat calisthenics is en hoe je op een goede en verantwoorde manier kunt trainen met je eigen lichaamsgewicht in het sportpark. Het sportpark is geschikt voor iedereen! Dat betekent dat iedereen welkom is bij de groepstrainingen.

Instapniveau

Op dit moment heb jij waarschijnlijk geen of nauwelijks ervaring met het trainen met je lichaamsgewicht, daarom zorgen wij er voor dat de trainingen toegankelijk zijn voor iedereen Wij willen zo veel mogelijk mensen helpen, daarom maken wij de trainingen toegankelijk voor iedereen (man, vrouw, jong & oud). Dit betekent dat er dus ook geen instapniveau is voor de trainingen. Veel mensen vragen zich af of calisthenics of trainen met het eigen lichaamsgewicht te moeilijk is, maar dat is helemaal niet zo, wij willen laten zien deze sport voor iedereen is!

Tijdens een groepstraining houden we altijd rekening met elk niveau, we beginnen altijd makkelijk, en behandelen ook wat moeilijkere varianten voor gevorderden. Wanneer het voor jou te moeilijk wordt kun je altijd op je eigen niveau doorgaan!

Tijd & Locatie

Tijd: Elke Donderdag van 20:00 tot 21:00
Een training is gewoonlijk als volgt opgebouwd:
– Warming up 10 min
– Kracht Oefeningen 30 min
– Core (Buik) & Benen 20 min

Locatie: Calisthenics Sportpark Goffert
Adres: Kruising Goffertweg en Slotemaker de Bruïneweg

Aantal plaatsen beschikbaar per training: 14

Schrijf je nu gratis in!

bekijk de trainingsagenda

Jouw Trainers

IMG_0558-e1548238839895-700x700

Michael Woerdman

 • Gecertificeerde Calisthenics Trainer
 • Leeftijd: 24 jaar
 • Opleiding: Afgestudeerd in Bedrijfskunde op de HAN (HBO)
 • 6 jaar fitness ervaring (waarvan 3 jaar Calisthenics)
 • Voormalig bestuurslid van de Nederlandse Calisthenics Bond
 • Nederlands Kampioen Strict Form Push-Ups

Ik ben Michael, mijn grootste passie is om mensen te helpen met het behalen van hun doelen. Ik heb altijd al geweten dat ik direct met mensen wil werken door middel van directe ondersteuning en begeleiding. Ik ben van mening dat elk individu in staat is om haar doelen te bereiken met de juiste middelen, hard werken en goede begeleiding. Calisthenics heeft een echte positieve omslag gemaakt in mijn leven, en mij doel is om jouw leven ook positief te beïnvloeden met deze sport! Ik heb niet alleen een beter lichaam gekregen en toffe skills geleerd, maar ik ben veel gelukkiger, zelfverzekerd en voel me gezond. Samen vooruitgaan is wat mij zo veel energie geeft dat ik mijn leven eraan wil toewijden. Wil jij jouw leven ook een positieve boost te geven? Ik help je graag hiermee!

IMG_0478-e1548239182898-700x700

Yannick Woerdman

 • Gecertificeerde Calisthenics Trainer
 • Leeftijd: 23 jaar
 • Opleiding: Afgestudeerd in Toegepaste Wiskunde bij Fontys Hogescholen (HBO)
 • 8 jaar fitness ervaring (waarvan 3 jaar Calisthenics)
 • Grafisch ontwerper en videograaf

Op 15 jarige leeftijd ben ik begonnen met fitness in de sportschool. Ik ben altijd al onder de indruk geweest van lichaamskracht en het opzoeken van de grenzen hiervan. Ik was dan ook meer gefocussed op het sterker worden in plaats van groter worden. Na een aantal jaar trainen was ik redelijk sterk geworden, maar vond ik het fitnessen totaal niet uitdagend meer. Ik wilde meer bereiken met mijn kracht dan alleen maar gewichten optillen. Op dat moment trok Calisthenics mijn aandacht en deze sport heeft letterlijk mijn leven veranderd. Niet alleen door het gebruiken van mijn lichaamsgewicht om te trainen, maar alles wat er bij komt kijken zoals de hechte community. Je voelt je altijd verbonden met mensen die deze sport beoefenen, het geeft een echt groepsgevoel. Gedurende de afgelopen 3 jaar is deze sport mijn grootste passie geworden. Omdat deze sport mijn ogen heeft geopend is mijn missie om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken hiermee en te helpen met hun journey in deze sport!